Top 5 hotels op Zanzibar

Er zijn op het eiland Zanzibar behoorlijk wat hotels en resorts te vinden. Een groot deel van deze resorts hebben de drie- en viersterrenclassificatie, maar wat is nou het echte verschil tussen de verschillende resorts en hotels en welke zijn de beste? Op deze pagina hebben we de in onze ogen vijf beste resorts van Zanzibar kort beschreven. Dit gedeeltelijk op basis van eigen ervaringen, maar ook door het lezen van ervaringen van andere gasten in de verschillende hotels. Natuurlijk gelden voor iedere soort vakantieganger andere normen en waarden, maar in het algemeen gelden deze vijf resorts als de top 5 van Zanzibar.Sultan Sands

Sultan Sands is een resort aan de oostkust van Zanzibar op ongeveer veertig kilometer van de hoofdstad Stone Town. Op het resort zijn twee restaurants, twee bars te vinden. Het merendeel van de toeristen die in Sultan Sands hebben verbleven geven het resort een dikke voldoende, waardoor het resort gemiddeld gewaardeerd wordt met een negen. Enige commentaar is wel dat het resort niet zo kindvriendelijk is. Leuk weetje is dat het merendeel van de wijnen en bieren die in het resort geserveerd worden afkomstig van lokale brouwers zijn.
Het Sultan Sands kan alleen als all-inclusive resort geboekt worden. Voor het à-la-carterestaurant moet echter wel bijbetaald worden. Ben je na een paar dagen de keuken van het Sultan Sands beu dan kun je ook een kijkje gaan nemen bij het Blue Bay Beach dat ernaast ligt.

Bekijk vakanties naar Sultan Sands

Diamonds Mapenzi Beach

Het Diamonds Mapenzi Beach is een prachtig resort aan de oostkust van Zanzibar. Door de ligging van het resort kun je er dagelijks genieten van schitterende zonsopgangen. Door de unieke architectuur van het resort lijk je in een authentiek Afrikaans dorp te verblijven. Dit gevoel wordt versterkt door de vele palmbomen en het schitterende strand van het resort. Op het resort zijn vier restaurants en twee bars te vinden. Het personeel van het resort staat bekend als zeer vriendelijk en behulpzaam.
Een van de grote voordelen van het Diamonds Mapenzi Beach zijn de vele palmbomen op het strand. Hierdoor kun je de hele dag een plekje in de schaduw opzoeken.
Het Diamonds Mapenzi Beach is alleen als all-inclusive resort te boeken. Voor de à-la-carterestaurants moet je echter wel bij betalen. Jammer genoeg is er alleen wifi te vinden in de lobby.

Bekijk vakanties naar Diamonds Mapenzi Beach

Reef & Beach

Het Reef & Beach resort is te vinden in het oostelijke deel van Zanzibar. Een van de grote voordelen van dit resort is dat er zich een koraalrif recht voor de deur bevind. Liefhebbers van snorkelen en duiken kunnen dan ook hun hart ophalen in dit resort. Nog een ander pluspunt van dit resort is dat het van een Nederlandse eigenaar is. Het is een mooi, klein en simpel resort. De kamers zijn vrij basis, maar hebben dan wel weer goede Wifi. Op het resort is één restaurant, twee bars en een zwembad te vinden.
Doordat het resort wat verder van de bewoonde wereld afligt, is het all-inclusive concept van het resort bijna een must. Let wel op want je all-inclusive loopt iedere avond al om 23:00 uur af. Hierna moet je alsnog gaan betalen voor je drankjes.
Doordat het resort een Nederlandse eigenaar heeft kom je er voornamelijk Nederlandse en Belgische toeristen tegen.

Bekijk vakanties naar Reef & Beach

Paradise Beach

Het Paradise Beach Resort is een goedkoper alternatief voor de vaak dure resorts op Zanzibar. Net als het Reef & Beach Resort heeft Paradise Beach een Nederlandse eigenaar. De kamers zijn er simpel maar schoon en in het hele hotel is er gratis wifi aanwezig. De kwaliteit hiervan verschilt echter vrij veel. Met name rond etenstijd loopt de kwaliteit hiervan niet over. Op het resort zijn drie restaurants te vinden waarvan er een à la carte is. Verder zijn er drie bars en een zwembad. Jammer genoeg is het strand bij het hotel een groot deel van de tijd gevuld met zeewier en is hierdoor ook niet al te fijn om in de zee te zwemmen. Bij laag water trekt de zee zich er ver terug en kun je je gaan zoeken naar krabben en zeesterren.
Wekelijks wordt er op het resort een kiswahile diner georganiseerd met een Masai show.

Bekijk vakanties naar Paradise Beach

Seacliff Resort & Spa

Het Seacliff resort & Spa is één van de mooiste en meest luxe resort die op Zanzibar te vinden zijn. Het resort ligt als één van de weinige aan de westkust van Zanzibar. Je kunt hier dan ook niet de zon zien opkomen, maar je kunt er wel genieten van een schitterende zonsondergang. De leukste plaats om deze te bekijken is met een drankje vanuit de infinity pool. Op het resort zijn drie restaurants en drie bars te vinden. De openingstijden hiervan verschillen echter sterk naargelang de bezetting van het resort. Verder beschikt het resort over twee zwembaden en een kinderbadje. Voor het strand moet je echter wel vijf minuten lopen. Zowel op het strand als bij de zwembaden zijn er een handdoeken en strandbedjes service aanwezig. Naast het resort is de enige golfbaan op het eiland te vinden. Op deze perfect onderhouden par negen baan kun je clubs huren en onder de Afrikaanse zon een balletje slaan.
De buffetten op het resort zijn perfect verzorgt, een groot deel van het menu wordt à la minute voor op de bakplaat bereidt. Wifi is op het hele resort goed en gratis.

Bekijk vakanties naar het Seacliff Resort & Spa